top of page

מה עושים עם הילדים בשבת? רעיונות למשחקים במהלך הטיול משפחתי

תמונת הסופר/ת: גל פליקסברודטגל פליקסברודט

כולנו מכירים את השאלה הנצחית של סוף השבוע: מה עושים בשבת? אם גם אתם מוצאים את עצמכם משוטטים בין אפליקציות למזג האוויר לבין מפות טיולים ומתקשים להחליט על פעילות לכל המשפחה, המאמר הזה בדיוק בשבילכם! הפעם נספק לכם רעיונות ליום טיול מלא חוויות ומשחקים לכל אורך הדרך – מהנסיעה ועד לחזרה הביתה, והכול תוך כדי חיבור משפחתי, צחוק משותף וקצת "בריחה מהמסכים".

 

חיבור לכל אורך הדרך

תדמיינו את זה: יום שבת קיצי, אתם יוצאים מהבית לטיול שטח עם כל המשפחה. מהנסיעה באוטו ועד לחזרה הביתה – אתם משחקים, צוחקים ומרגישים איך כל המשפחה מתקרבת ומתאחדת סביב רגעים קטנים אך משמעותיים. כן, בטיול אפשר לשלב לא רק נוף מהמם וחטיפים, אלא גם "משחקי חיבור" – משחקים שמקרבים בין בני המשפחה, גורמים להם לשתף פעולה ולהנות מכל רגע משותף. וזה בדיוק מה שאנחנו עומדים לספק לכם כאן: רשימת רעיונות למשחקים שישדרגו את הטיול שלכם ויהפכו אותו לבלתי נשכח.

 

משחקי חיבור בנסיעה: כי גם בדרך אפשר ליהנות

למי לא יצא לשמוע את המשפט: "מתי נגיע?" תוך כדי נסיעה ארוכה? במקום להילחץ, זה הזמן לשחק משחקים שגם מקצרים את הדרך וגם מקרבים בין כולם. להלן כמה רעיונות למשחקי חיבור לדרך.

 

אצבעות סופרות

המשחק הפשוט והמרגש הזה יגרום לכולם לנסות לחשוב יחד. איך זה עובד? מסובבים את הראש אחד לשני במושב (מלבד הנהג כמובן) ומחזיקים את כפות הידיים מאחורי העורף. על הספירה של "3-2-1", כל משתתף פותח מספר אצבעות בכף יד אחת. המטרה? המטרה, לחשב כמה שיותר מהר את התוצאה מחיבור כל האצבעות המורמות.

אפשרות נוספת היא להגיע למצב שבו כולם פותחים את אותו מספר אצבעות בלי לתאם. מה הקטע? לא מדברים בכלל! כל אחד מנסה לקרוא את המחשבות של האחרים... כן, זה כיף וגם עוזר לפתח הקשבה אינטואיטיבית.

 

כולנו רדיו

משחק מלא בצחוק שמתאים לכל מי שאוהב שירים. איך משחקים? מישהו נבחר להיות "מנהל הרדיו" (מומלץ להחליף תפקידים במהלך הדרך), והוא שולט על עוצמת השירים שהמשפחה שרה. כשהוא "מסובב" את כפתור הרדיו הדמיוני, הרדיו עולה, יורד, או פשוט נסגר. מי ששר צריך לעקוב אחרי השינויים. אם חשבתם שהמשפחה שלכם יודעת לשיר ביחד – זה הזמן לבדוק! אפשרות לצחוק מובטחת.

 

ספירת מכוניות

כל אחד בוחר צבע של מכונית, ותוך כדי הנסיעה צריך לספור כמה מכוניות בצבע הזה הוא רואה. אפשר לקבוע זמן או מרחק (למשל, כל עשר דקות או עשרה קילומטרים) שבו בודקים מי מצא הכי הרבה מכוניות. המשחק פשוט, מהנה ומתאים במיוחד לנסיעות ארוכות.


משפחה משחקת משחקי גיבוש במהלך הנסיעה

רעיונות למשחקים שניתן לשחק תוך כדי הליכה במסלול עם בני המשפחה

בחרתם לצאת לטיול הכולל מסלול הליכה ולא בא לכם לשמוע תלונות שהדרך משעממת? היפכו את המסלול לחוויה מרתקת בערה משחקי המסלול הבאים:

 

חפש את המטמון בטבע

בוחרים מראש פריטים או מאפיינים טבעיים (כמו אבן מיוחדת, עלה בצורת לב, פרח בצבע מסוים). כל אחד מהמשתתפים צריך למצוא את הפריטים ברשימה במהלך ההליכה. אפשר גם לחלק את המשפחה לצוותים ולתת פרסים קטנים למי שמוצא ראשון. המשחק מעודד תשומת לב לפרטים קטנים סביבכם בטבע.

 

מי אני? (גרסה לטיול)

בוחרים פרט כלשהו הקיים לאורך המסלול. שאר המשתתפים צריכים לשאול שאלות שהתשובות עליהן הן רק "כן" או "לא" עד שמצליחים לנחש מהו הפרט הנבחר. זה משחק קליל שעוזר להעביר את הזמן בצורה מהנה תוך כדי הליכה במסלול.

 

משחק "הקצב"

אחד המשתתפים קובע קצב הליכה מסוים על ידי ספירה בקול רם או אפילו שירה פשוטה, ושאר המשתתפים צריכים לשמור על הקצב לאורך המסלול. מי ששובר את הקצב יוצא, והמטרה היא לנסות לשמור על קצב אחיד בין כולם כמה שיותר זמן. זה עוזר ליצירת תחושת אחדות ומשעשעת בין כולם.

 

מצאתי עובדה

תוך כדי הליכה, כל אחד בתורו צריך לספר עובדה מעניינת שקשורה לטבע, לסביבה שבה אתם הולכים, או לכל נושא אחר. המשחק יוצר עניין, במיוחד אם מגלים יחד דברים חדשים. אפשר גם להפוך את זה למשחק חידון – אחרי שמישהו מספר עובדה, השאר מנסים לנחש אם היא אמיתית או לא.

 

המוביל הסמוי

בוחרים מישהו אחד ש"סמוי" ומוביל את הקבוצה. כל השאר צריכים לחקות את תנועותיו בלי שהוא יגלה שהוא המוביל. כל כמה דקות אפשר להחליף מוביל. המשחק משעשע ומאפשר לכולם לשים לב אחד לשני ולזוז יחד, בלי מילים.

 

גילוי רגשות בטבע

המשחק כולל עצירות קצרות לאורך המסלול, ובכל עצירה כל משתתף מספר איך הוא מרגיש לגבי הטיול עד כה או לגבי משהו בטבע שמשך את תשומת ליבו. זה מאפשר לכולם לשתף את הרגשות והתחושות, ומחזק את החיבור הרגשי בין בני המשפחה במהלך הטיול.

 

משפחה משחקית משחקים במהלך הטיול

מה עושים כשמגיעים למקום?

הגעתם ליעד המיוחל, הנוף מהמם, השמש בשמיים, ועכשיו נשאר רק להמשיך את הכיף. אז איך נשמור על אווירה חמה ומחברת גם במהלך הטיול? הנה כמה משחקים שהכיף בהם מובטח.

 

משחק האסוציאציות

יושבים יחד, ואחד המשתתפים זורק מילה. הבא בתור צריך להגיד את האסוציאציה הראשונה שעולה לו לראש, והשחקן הבא זורק את האסוציאציה שלו על המילה הקודמת. המשחק זורם מהר והופך להיות מצחיק, ולפעמים אפילו חושף מחשבות מפתיעות. זה עוזר לכולם לשתף מה עובר עליהם ולחזק את התקשורת בקבוצה.

 

באר המשאלות

יושבים במעגל ומדמיינים שיש "באר משאלות" בינינו. כל אחד בתורו מספר מה הוא היה מבקש מהבאר – משאלה קטנה וחמודה. הרעיון הוא לעודד את כולם להכיר את החלומות הקטנים של כל אחד. אפשר להוסיף משאלות שקשורות לפעילות משפחתית (כמו "אני רוצה שנשחק יחד כל שבת").

 

מעגל סיפורי הרפתקה

יושבים על מחצלת או ספסל, ומתחילים לספר סיפור משותף. הראשון מתחיל בסיפור על הרפתקה משפחתית מיוחדת, וכל משתתף בתורו ממשיך את הסיפור. המשחק הזה מגרה את הדמיון של כולם ויוצר סיפור משפחתי משותף ומצחיק שיכול להימשך כמה זמן שתרצו. ניתן לכל משתתף טוויסט קטן כמו שאחד יהיה אחראי להוסיף מתח לסיפור והאחר אחראי על ההומור או על רומנטיקה.

 

מראה דו צדדית

מעמידים את המשפחה בזוגות, וכל זוג עומד אחד מול השני. אחד יוצר תנועות, והשני חייב לחקות אותו בדיוק כמו מראה. אחרי שלב זה עוברים לרביעיות, ובשלב מתקדם – כל המשפחה יחד. המשחק הזה מצריך קשב מלא בין כולם, ויוצר הרגשה של הרמוניה ושיתוף פעולה, בדיוק כמו תזמורת שמתוזמנת היטב.

 

לקראת סיום: הסרטון של הטיול

אין כמו לתעד את החוויות המשותפות! בסוף היום, אחרי שצברתם חוויות מרגשות וצחקתם הרבה, פותחים מצלמה וכל אחד מצלם ומשתף מה היה החלק הכיפי ביותר בטיול. הצילום עובר מאחד לשני במעגל, וכל אחד מספר למצלמה מה הוא הכי אהב. התוצאה? סרטון משפחתי שיהפוך לזיכרון נפלא, ובנוסף – גם מסר קטן של כמה חשוב לזכור את רגעי האיכות המשותפים.

 

סיכום: יוצאים לדרך מחוברים

בשורה התחתונה, טיול בשבת יכול להפוך לחוויה מקרבת ומגבשת לכל המשפחה, אם רק יודעים לשלב משחקים שמחברים בין כולם. מהנסיעה ועד הסוף – לכל רגע בטיול יש פוטנציאל להעמיק את החיבור המשפחתי, ליצור זיכרונות מתוקים וללמד את כולנו דבר או שניים על שיתוף פעולה והקשבה. אל תשכחו להמשיך לשחק, לצחוק ולהנות – כי בשורה התחתונה, זה מה שבאמת חשוב.

רוצים עוד רעיונות למשחקי חיבור ושיתופי פעולה? עקבו אחרי הבלוג של יוניטי פעילויות גיבוש לעוד תוכן מעשיר ושופע השראה!


 

יוניטי גל פליקסברודט


גל פליקסברודט

מנחה ODT לסדנאות גיבוש ומשחקולוג לתהליכים חברתיים משנת 2010.


מעוניינים להזמין מאיתנו פעילות/סדנא?


 

רוצים להתעדכן במאמרים חדשים? הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יוניטי

bottom of page