top of page

סדנת משחקולוגיה משפחתית להורים

עכשיו גם אתם יכולים להפוך כל מטלת בית לחוויה מגבשת ומהנה עבור ילדיכם!

סדנת משחקולוגיה משפחתית הינה סדנת משחקולוגיה מצולמת בת 2 חלקים.

הסדנא תעניק לכל הורה את היכולת להגמיש את תבניות החשיבה והיצירתיות, ותאפשר לכם לרכוש את הכלים שילמדו אתכם איך להפוך כל מטלת בית של ילדיכם לחוויה איכותית המשלבת ערכים של עבודת צוות, גיבוש חברתי ושיתוף פעולה.

חלק א - יסודות חכמת המשחק

רוצים לגרום לילדים לצחצח שיניים? לסדר את החדר? לישון במיטה שלו ולא במיטה שלכם? ועוד ועוד ועוד מטלות כאלה ואחרות שילדיכם מסרב לעשות? הפיתרון הוא משחוק!

אז מהו בעצם "מִשְׂחוּק" (gamification)? לא מדובר בגישת חיים יצירתית שמאפשרת לנו להחיות את הפעילות היומיומית, להכניס כיף ואתגר לתוך מסגרת קיימת, ולהפוך מטרות ומשימות לחוויות מעוררות השראה.

בסדנה המצולמת נלמד איך לשלב כלים משעשעים, פשוטים ויצירתיים לתוך המרחב החינוכי והחברתי שלכם.

בואו לגלות איך שיטות משחק פשוטות יכולות להפוך את העשייה היומיומית שלכם למשמעותית, מהנה, ומקרבת.

הסדנאות שלנו מורכבות משתי מתודות מרכזיות:

מתודת "המשחק החברתי" המותאמת לצרכיו השונים של מזמין הסדנא בעבודתו.

מתודת "מעגל השיח" המאפשרת למידה הדדית דרך כללי שיח הפשוטים ליישום במעגל דיון, פיתוח שיקול דעת, גמישות מחשבתית ובעיקר יצירת הבנה משותפת, עשירה ומגוונת, המורכבת מפסיפס ההתרשמויות של כלל המשתתפים במעגל.

את הידע התיאורטי נלמד באמצעות משחקי הטמעת תוכן שיצרנו במיוחד עבורכם כדי להקל את חווית הלמידה של המשתתפים בסדנא, וכך על הדרך תחשפו לפלטפורמות משחק שונות ושימושיות.

לכל משחק יש מטרה !

לאורך הסדנא נלמד את השלבים השונים שהקבוצה צריכה לעבור דרך תרגול מעשי של משחקים מתודיים.

ישנם סוגי משחקים רבים ולכל משחק יש מטרה שונה אותה ניתן להתאים לפי הצורך העולה בקרב סגל המדריכים.

  • משחקי שבירת קרח (משחקים שמטרתם לפזר את המתח החברתי ולעורר את הקבוצה לחיבור).

  • משחקי היכרות (איך להכיר את המנחה לקבוצה ואיך לאפשר לחברי הקבוצה להיפתח זה לזה).

  • משחקי צוות שיתופיים (משחקים שיבנו בקבוצה מיומנויות של עבודת צוות ושיתוף פעולה).

  • משחקי אמון והעצמה אישית/חברתית (יצירת מרחב של אמון בקבוצה).

  • משחקי התדיינות במעגל (איך ליצור שיח באווירה משעשעת).

  • משחקי הטמעת מסר, משחקים לימודיים, ומשחקי סיכום וסגירה.

מה מניע אותנו בחיים ?

היצר הבסיסי של כל אדם הוא ליהנות ויצר זה הוא מה שמניע אותנו לקום בבוקר מהמיטה ולצאת לעוד יום של עשייה בשטח. כל פעולה שאנו עושים משרתת בתוכנו את המקום בו אנו חווים תחושה של סיפוק והנאה, אך קיימים גורמים רבים שיכולים להפוך את יום העבודה שלנו למתיש ומעייף כמו האינטריגות בין האחים, הרמת הקול, האווירה התחרותית במרחב הבית המשותף ועוד.

אך מה אם הייתי אומר לכם שכל זה יכול להשתנות.. איך? בעזרת גישת המִשְׂחוּק החברתי !

הרצון ליהנות טבוע בכולנו וכמו שאני רוצה ליהנות, כך גם כל אחד ואחת מבני המשפחה. חשוב שכל הורה יטמיע את חוק הטבע הזה בגישת ההורות שלו וילמד איך לזהות מהם גורמי ההנאה של בני משפחתו על מנת שנדע איך לשלבם בדרך בא אנו בונים עבורם משחק שיניע אותם לבצע את המטלות השונות בבית.

לשחק בחיבור זה כל הסיפור !

מה הקשר בין סיפור למשחק? - היכולת לשלב נרטיב/סיפור בתוך עיצוב משחק מוציאה את האדם מעצמו ומכניסה את המשתתפים למרחב מדומה, מרחב בו הם יכולים להשתחרר ולפתוח את הראש להתנסויות ולדברים חדשים. לאורך הסדנאה נגלה את תרומתו של הנרטיב ככלי לשיפור יכולת ההדרכה והנעת המשתתפים שלנו ללמידה חווייתית. 

חלק ב - איך ממציאים משחק.

מודל לחיקוי

אנו מאמינים בעיקרון שנקרא דוגמא אישית. כבר מגיל צעיר אנו רואים שהתינוקות לומדים באופן טבעי בדרך של חיקוי. בהתאם לחוק טבע זה ההורים מחנכים ומעצבים את ילדיהם ומתנהגים בהתאם לאופן בו הם ירצו שילדיהם יגדלו. הפנמת עיקרון הדוגמא האישית פועל גם כשאנו מובילים את חברי הקבוצה שלנו. הם רואים בנו האמא והאבא שלהם ולגישת ההדרכה שלנו יש השפעה רבה עליהם.

בהתאם לעיקרון זה הסדנא שלנו מועברת דרך למידה חוויתית ומגבשת שמטרתה ליצור בין המשתתפים בסדנא את אותה התחושה אותה נרצה שהחניכים שלכם ירגישו בשטח. תחושה של גיבוש, קרבה, אמון, שייכות והנאה מהלמידה והשהייה המשותפת ביחד. אתם תזכו לתרגל בעצמיכם כתיבת מערכים ממושחקים, להנחות אותם, לקבל פידבקים, להפרות זה את זה, ועל הדרך אתם תרכשו בנק נרחב של דוגמאות מעשיות ופלטפורמות משחק שנות אותן תוכלו להתאים לעיצוב מערכי התוכן בעבודתכם.

bottom of page