קבעתם דייט, אני מתרגש בשבילכם ומאחל לכם בהצלחה. רוצים רעיון שיכול לשדרג לכם את הדייט? הכנתי לכם כאן וואחד הפתעה.
שילוב של משחק מקרב ומגבש בדייט יכול להוסיף מימד חדש ומרענן לחוויה המשותפת. מעבר לכיף ולצחוק, משחקים שמבוססים על תקשורת והקשבה יוצרים סביבה נוחה ופתוחה לשיחה, עוזרים להפיג מתח, ושוברים את הקרח בצורה טבעית. משחקים כאלה מאפשרים לבני הזוג לצאת מאזור הנוחות, להיחשף זה לזה באור חדש, ולבנות אמון וקשר עמוק יותר. בנוסף, משחקים משותפים יוצרים זיכרונות חיוביים ומשותפים – משהו שבני הזוג יכולים לחזור אליו ולצחוק עליו יחד גם בהמשך הקשר.
במאמר הבא אני מתכוון לתת לכם רעיון פשוט ונחמד למשחק שפשוט לא כדאי לשחק אותו לבד. הרעיון מאחורי המשחק נולד מתוך הרצון לחזק את הקירבה בין אנשים או בין בני זוג הרוצים לחזק את הקשר ביניהם במהלך הדייט.
להסתכל זה לזה בעיניים
כל משחק שאני ממציא מורכב ממספר אלמנטים. האתגר המשחקי השיתופי, פעולה משעשעת כלשהי בשילוב אביזרים או אמצעים משחקיים, והכי חשוב זה השילוב של פעולה מקרבת. תפקידה של הפעולה המקרבת היא לחזק את היחסים בין אנשים.
במשחק הבא בחרתי כפעולה מקרבת לגרום למשתתפים להסתכל זה לזה בעיניים ולתקשר בצורה משעשעת שתחזק את יכולת ההקשבה והריכוז באדם האחר.
למה חשוב ליצור קשר עין?
הנה כמה יתרונות ללמה כדאי לגרום לאנשים להתאמן בלהסתכל זה לזה יותר בעיניים:
ליצירת קשר העין ממושך יש אלמנט חשוב בבניית אמון בתוך מערכות יחסים ובניית קשר בין-אישי.
קשר עין מראה שהאדם קשוב ופתוח לשיחה. הוא מעיד על כך שהאדם ממוקד באדם האחר ומאפשר לשני זרימה ללא הסחת הדעת שלו.
העיניים יכולות להעביר רגשות כמו שמחה, עצב, כעס או פחד, ולכן באמצעות קשר עין ניתן להבין טוב יותר את הכוונות והתחושות של האדם השני.
יצירת קשר עין יכולה להפחית את הסיכויים לאי-הבנות בשיחה, משום שהיא מחייבת את שני הצדדים להיות קשובים וממוקדים, ובכך מבטיחה שהמסרים מועברים ומתקבלים בצורה ברורה יותר.
כשאנו מקיימים קשר עין עם מישהו, אנחנו מראים לו שאנחנו מכבדים אותו ואת מה שהוא אומר. זה יוצר תחושת הערכה הדדית ומחזק את הקשר הבין-אישי.
ומעל הכל... יצירת קשר עין תורמת רבות לבניית חיבור אישי והרגשה של קרבה עם האדם האחר. תחושה הקרבה והשיתוף מאפשרת העמקה בחיבור האנושי.
מוכנים לשחק? שם המשחק: "ספירה לאחור"
הנרטיב שנתן לי השראה למשחק הוא הספירה לאחור.
ספירה לאחור היא דרך לסמן את הזמן שנותר עד לאירוע חשוב או משמעותי. זה יוצר תחושה של ציפייה ומתח, ומאפשר לאנשים להתכונן ולהיות מוכנים לרגע שבו יקרה האירוע. לדוגמה, בספירת לאחור לשיגור רקטה או פתיחת מופע, הספירה מסמלת את הזמן שנשאר עד לרגע המכריע, ובכך מסייעת לשמור על ריכוז ודיוק.
בנוסף, ספירה לאחור היא גם דרך להוסיף אלמנט של דרמטיות או התרגשות, כמו בספירה לאחור לשנה החדשה, או לקראת יום ההולדת.
כחלק מהדייט שלכם חישבו על מה אפשר לעשות בסוף הספירה לאחור כאשר הספירה תגיע ל-0. זה יכול להיות משהו משעשע או משהו רומנטי, תלוי באיזה שלב של הזוגיות אתם נמצאים.
הוראות המשחק:
ציוד נלווה: סטופר (לא חובה אבל טוב להתנעת המשחק).
כל מה שצריך זה לשבת או לעמוד זה מול זה, במרחק של כחצי מטר האחד מהשני ולהביט זה לזה בעיניים.
מחליטים מי מתחיל ובהינתן האות פותחים סטופר ומתחילים לספור בתורות לאחור מ20 ועד 1.
השחקן הראשון סופר 20.
השחקן השני סופר 19.
השחקן הראשון 18... וכן הלאה עד שמגיעים לסיפרה אחת ועוצרים.
בודקים כמה זמן לקח לבצע את התרגיל ואז משחקים שוב ומשפרים.
רוצים להעלאות את רמת האתגר?
נסו להגיד לאחור את סדר אותיות האלפבית מהאות ת׳ ועד האות א' בלי להתבלבל.
רוצים להפוך את המשחק לשובר קרח משעשע?
תורידו את הסטופר ותוסיפו למשחק בהדרגה אתגרי שיבוש שיהפכו את המשחק למאתגר יותר מצד אחד, ולמשעשע ומצחיק מצד שני.
לפניכם מגוון אפשרויות שרצוי לשלב בהדרגתיות במהלך המשחק, מומלץ להתנסות בכל שלב שכזה לפני שמכניסים אתגר שיבוש נוסף:
- אמירת הפקודה "עצור" יוצרת פאוסה (הפסקה) של 3 שניות במשחק לפני שממשיכים בספירה.
- אמירת הפקודה "דילוג" גורמת למשתתף השני לדלג בספירה על המספר שהיה עליו להגיד ישר למספר הבא ברצף (למשל שש-עשרה, חמש-עשרה, "דילוג", שלוש עשרה ואז המשחק ממשיך כרגיל לשתיים-עשרה).
- אמירת הפקודה "פלוס...(מספר)" גורמת למשתתף השני להוסיף למספר שלו את המספר שנאמר ולהגיד את התוצאה במקום את המספר שהיה צריך להיאמר ברצף - פקודה זו יכולה למשוך קצת את המתח במשחק לקראת סיום הספירה.
לסיכום
קודם כל אאחל לכם דייט מוצלח, ובנוסף אאחל לכם לנסות את המשחק עם אדם קרוב אליכם, בן או בת הזוג, או אפילו עם אחד מבני המשפחה או החברים שלכם ולהתחבר בשעשוע מקרב ומאתגר.
ולאחר המשחק, אני מציע להמשיך להביט זה לזה בעיניים ופשוט לשוחח זה עם זה באופן פתוח על כל נושא שיעלה מתוך חווית המשחק המשותפת שהיתה לכם. כמו לדוגמא על איזה זיכרון או רגע בחיים עולה לכם בעקבות המשחק ששיחקתם עכשיו.
גל פליקסברודט
מנחה ODT לסדנאות גיבוש ומשחקולוג לתהליכים חברתיים משנת 2010.
מעוניינים להזמין מאיתנו פעילות/סדנא?