top of page
1611233066456%20(1)_edited.png

הבלוג של יוניטי פעילויות ומשחקי ODT

050-9890720

לוגו חדש.png
תמונת הסופר/תגל פליקסברודט

פעילות ODT לימי כיף: המפתח ליום צוותי מוצלח ומגבש

יום כיף לצוות הוא הזדמנות להרים, להתחבר ולחזק את הדינמיקה הקבוצתית. אבל איך עושים את זה נכון? איך בונים יום שבו לא רק נהנים אלא גם לומדים, צוחקים ומתחברים באמת? התשובה היא ODT – פעילות גיבוש חווייתית שמתרחשת באוויר הפתוח וכוללת שלל אתגרים ומשחקים. אם אתם מתכננים את יום הכיף הבא שלכם ורוצים שהוא יהיה בלתי נשכח ומחבר באמת, פעילות ODT היא הדרך ללכת בה.

שמי גל פליקסברודט, משחקולוג לתהליכים חברתיים ומנחה סדנאות ODT לצוותי עובדים, ובמאמר זה נסקור למה כדאי לכם לשלב פעילות עם משחקי ODT ביום הכיף שלכם.


למה דווקא פעילות ODT ביום כיף של הצוות?

ODT (Outdoor Training)  הוא עולם שלם של פעילויות ומשחקי גיבוש שמאפשרים לצוות שלכם לצאת מהמשרד, לנשום אוויר, ולהתמודד עם אתגרים פיזיים ומנטליים. אבל כאן זה לא סתם עניין של אתגר. משחקי ODT מתמקדים בהעצמת הצוות דרך חוויות משותפות, שמעלות את רמת האמון, התקשורת והיצירתיות. זהו כלי אפקטיבי לא רק ליום הכיף עצמו, אלא גם להמשך הדרך בעבודה השוטפת. הכיף הוא שם המשחק, אבל הערך המוסף הוא זה שבאמת עושה את ההבדל.


מה זה בכלל ODT?

ODT הוא שיטת למידה באמצעות התנסות, שבה המשתתפים מתמודדים עם משימות ואתגרים פיזיים וקבוצתיים באוויר הפתוח. השיטה מבוססת על כך שכשאנחנו פועלים יחד בסביבה חדשה ומלאת אתגרים, אנחנו לומדים על עצמנו, על הקבוצה ועל הדינמיקה בינינו. הקבוצה נדרשת לשתף פעולה, לפתור בעיות יחד, ולהתגבר על מכשולים פיזיים ומנטליים. בניגוד לתחרויות מסורתיות, כאן הדגש הוא על שיתוף פעולה, חיבור והקשבה.


למה לשלב את משחקי הגיבוש בתחילת היום?

נכון, אפשר להתחיל יום כיף עם קפה ומאפה, אבל אם באמת רוצים לשבור את הקרח ולעורר את האנרגיה כבר מהשנייה הראשונה – כדאי להתחיל את היום עם משחקי ODT. כשמתחילים יום גיבוש עם פעילויות חווייתיות שמערבות את כל הצוות, נוצר בסיס מצוין לאווירה קלילה, פתוחה ומלאת מוטיבציה. ההתחלה האנרגטית עוזרת לשבור את המחיצות בין המשתתפים, לפתוח את הראש ולהתחיל לחשוב מחוץ לקופסה. זה גם פותח את הדלת לתקשורת בלתי אמצעית יותר, שהולכת עם המשתתפים לאורך כל היום.


מה היתרונות של פעילות ODT בלי תחרות בין-אישית?

ישנן חברות בשוק שמשלבות במשחקי הגיבוש שלהן תחרויות – מי יצליח יותר, מי ינצח. אבל כמשחקולוג, לאחר שנים של ניסיון וחקר מעמיק בעולם המשחקים, הגעתי לתובנה ברורה: משחקי חיבור שיתופיים עולים בהרבה על משחקי תחרות כשמדובר בבניית דינמיקה קבוצתית בריאה. כשמוציאים מהמשוואה את הלחץ של "לנצח" מישהו, נוצרת קרקע פורייה לשיתוף פעולה אמיתי. ראיתי איך במקום להתמקד בתוצאה האישית, המשתתפים מתחילים לעבוד יחד מתוך הבנה ואמון. היתרונות הם ברורים: הקבוצה לומדת לתקשר בצורה פתוחה יותר, רמת היצירתיות עולה כשאין חשש מכישלון, האמון הבין-אישי מתחזק, ויש תחושת שותפות שמחליפה את היריבות. אלה בדיוק האלמנטים שהופכים צוות לחזק ומלוכד יותר לאורך זמן.


משחקי ODT

 

היתרונות ארוכי הטווח של פעילות ODT

מעבר לכיף ולחוויות המשותפות ביום הכיף, לפעילויות ODT יש השפעה ארוכת טווח על הצוות. מהניסיון שלי כמנחה סדנאות ODT, צוותים שעובדים יחד בפעילויות גיבוש משתפרים משמעותית ביכולת לתקשר, להתמודד עם קונפליקטים ולשתף פעולה בצורה חיובית יותר. האמון שנבנה בזמן המשחקים ממשיך ללוות את הצוות גם לאחר מכן בעבודה היומיומית. צוות שמסוגל לשתף פעולה מחוץ לעבודה יידע לעבוד יחד בצורה מוצלחת גם בפרויקטים מורכבים בעבודה. בנוסף, הגישה הלא-תחרותית של ODT יוצרת מרחב בטוח שבו כל אחד מהמשתתפים יכול להביא את הייחודיות שלו, בלי לחשוש.


איך בוחרים את מנחה ה-ODT?

בחירת מנחה ODT היא קריטית להצלחת יום הגיבוש. מנחה טוב ידע לקרוא את הקבוצה, להפעיל אותה בצורה שתגרום לכולם להרגיש בנוח ולהתחבר, ולא פחות חשוב – להכניס אנרגיות חיוביות ושמחת חיים. כדאי לבחור מנחה שמבין לא רק בפעילויות אלא גם בבני אדם. המנחה צריך לדעת איך לגרום לכולם להרגיש מעורבים וליצור אווירה קלילה, שיתופית ומהנה.

אחד המאפיינים המרכזיים של מנחה איכותי הוא היכולת ליצור סביבה בטוחה ומשתפת, שבה כל המשתתפים מרגישים נוח להביע את עצמם. מנחים בעלי ניסיון יודעים איך לשמור על אנרגיה גבוהה ולקדם את התהליך מבלי להלחיץ, תוך דגש על הנאה משותפת. בנוסף, היכולת להקשיב באופן פעיל ולתקשר בצורה ברורה עם הקבוצה חשובה לא פחות, מאחר והיא מאפשרת למשתתפים להרגיש מעורבים ובעלי משמעות.

יתרון נוסף למנחה מקצועי הוא ההתאמה האישית של הפעילות לקבוצה הספציפית - מנחים מנוסים בונים את המשחקים כך שיתאימו לאופי הקבוצה ולמטרות של האירוע. מנחה מנוסה יודע לנתח את השלב שבו הצוות נמצא (למשל, על פי מודל טוקמן - "יצירה, סערה, נורמליזציה וביצועים") ולהתאים את הפעילויות בהתאם לשלב בו הקבוצה מתפתחת. כך ניתן לוודא שהפעילויות ישיגו את התוצאות הרצויות ולא רק יספקו חוויות חד-פעמיות.


סיכום: רוצים חיבור צוותי אמיתי? לכו על ODT!

פעילות ODT היא הרבה יותר מיום כיף – זו חוויה שמשאירה חותם אמיתי על הדינמיקה הצוותית. כשהצוות שלכם יוצא לאוויר הפתוח, מתמודד עם אתגרים ונהנה ביחד, הוא לא רק מבלה אלא בונה תקשורת טובה יותר, אמון ושיתוף פעולה.


רוצים לדעת עוד על איך לשלב ODT ביום הכיף הבא שלכם? הכירו את פעילויות הגיבוש המיוחדות של חברת יוניטי.

מוזמנים להמשיך ולעקוב אחרי הבלוג של יוניטי לקבלת רעיונות חדשים למשחקי גיבוש, חיבור ואווירה צוותית חיובית!


 

גל פליקסברודט


גל פליקסברודט

מנחה ODT לסדנאות גיבוש ומשחקולוג לתהליכים חברתיים משנת 2010.




מעוניינים להזמין מאיתנו פעילות/סדנא?


7 צפיות

רוצים להתעדכן במאמרים חדשים? הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יוניטי

bottom of page