top of page
1611233066456%20(1)_edited.png

הבלוג של יוניטי פעילויות ומשחקי ODT

050-9890720

לוגו חדש.png
תמונת הסופר/תגל פליקסברודט

משחקי ODT מסביב לעולם: לקחת את הצוות שלכם לגבהים חדשים!

כולנו מכירים את הרגע הזה, שבו המשרד מרגיש כמו מסלול מרוצים, רק שלרוב אין הרבה שמחה בקו הסיום. אז איך הופכים את השגרה היומיומית, את "המרוץ", לחוויה אחרת? איך מייצרים קשרים עמוקים יותר בין אנשים, יוצרים שיתופי פעולה, ומשתמשים ב'משחק' כדי לשפר את הקשר בין חברי הצוות? אני, גל פליקסברודט, משחקולוג חברתי, מוצא את עצמי עוסק בדיוק בזה. במשחוק תהליכי חיברות ובניהול סדנאות גיבוש, אני מצליח לחבר בין אנשים בדרכים מפתיעות.


במאמר הזה נבין יחד איך באמצעות משחקים ופעילויות ODT, אפשר לקחת את הצוות שלכם למסע מסביב לעולם – ולא, אני לא מדבר על כרטיסי טיסה. יחד נבחן איך דווקא תחרות שיתופית ומשחקים קבוצתיים יכולים לחזק את שיתוף הפעולה, להוסיף הנאה ולחבר אנשים בצורה טבעית ומיוחדת. אוסיף לכם שני משחקים חדשים – כאלו שלא פגשתם לפני כן, שבאים היישר ממעבדת הגיימינג החברתי שלי.

 

גיבוש חברתי דרך מסעות ומשחקים

כמו כל סיפור טוב, גם המסע שלנו מתחיל בנרטיב חזק. אחת הדרכים האהובות עליי לבנות משחקים היא דרך סיפורי מסעות מסביב לעולם. יש משהו בחיבור לארצות שונות, תרבויות מגוונות והישגים אדירים שהופכים את העולם שלנו לקטן יותר, נגיש יותר ובעיקר – מגבש יותר.


הקסם של המסע טמון בכך שהוא יוצר נקודת התחלה משותפת לכולם, אך הדרך להתקדם בה מתבצעת דרך שיתופי פעולה. ככל שהמשתתפים נדרשים להישען אחד על השני, כך נבנה החיבור ביניהם. תארו לכם צוות שעובד יחד על פרויקט משותף – שם המשחק הוא לא רק לסיים ראשון, אלא להגיע ליעד תוך שיתוף פעולה ויכולת לעזור לאחרים כשהם זקוקים לכך. כמו במשחקים, כך גם בחיים – האתגר תמיד הרבה יותר מעניין כשיש מישהו לצידך.

 

משחק 1: מסביב לעולם ב-80 שניות

מטרה: להקיף את העולם ולהתחבר מחדש.

ציוד נלווה: 4 קונוסים (או יותר).

הכנות: פזרו את הקונוסים בנקודות שונות במרחב, בדומה לנקודות מפתח גיאוגרפיות בעולם. לדוגמה: ברזיל, יפן, תאילנד ואוסטרליה. תוכלו להוסיף דגלים של המדינות כדי להעצים את התחושה של מסע אמיתי.

מהלך המשחק: חלקו את המשתתפים לקבוצות כאשר כל קבוצה מתחילה ביעד אחר (למשל: ברזילאים בברזיל, תאילנדים בתאילנד).

המטרה היא לצאת למסע מסביב לעולם ב-80 שניות, אבל כל משתתף זקוק לעזרת חברים לדרך. כדי לעבור מארץ לארץ, כל משתתף צריך לשחק עם משתתף אחר משחק קצר שנקרא "מס..פ..רים".איך משחקים? פשוט: אומרים יחד "מס..פ..רים" ואז מוציאים מספר אצבעות בין 1 ל-5. אם המספרים תואמים, המשתתפים יכולים להתקדם ליעד הבא, ואם לא – כל אחד מחפש שותף חדש. המטרה היא להקיף את העולם ולהתחבר עם כמה שיותר משתתפים בדרך.


 משחק 2: מסביב לעולם בכדור פורח

מטרה: לשאת את הכדור הפורח (כדור גדול) מנקודה לנקודה בעולם, בעזרת שיתוף פעולה.

ציוד נלווה: פלטה עגולה אליה מחוברים חבים כמספר המשתתפים, 2 משטחים לסימון נקודת המראה ונקודת נחיתה, וכדור גדול.

מהלך המשחק: חלקו את המשתתפים לקבוצות כאשר כל קבוצה אוחזת בחבל שמחובר לפלטה עגולה. על הפלטה מונח הכדור, אשר מדמה כדור פורח. המשימה היא לשמור על הכדור יציב במרכז הפלטה, תוך כדי שהקבוצה נעה ממקום אחד לשני – ממש כמו מסע עולמי בכדור פורח. אפשר להתחיל בנקודה אחת במרחב ולנוע לנקודה אחרת, לבצע רוטציה של 360 מעלות, או אפילו ליצור מסלול אתגרי שכולל מספר נקודות ברחבי המרחב, שמסמנות מדינות שונות.


האתגר במשחק הוא שהקבוצה חייבת לעבוד יחד, ולשמור על איזון מתמיד. אם הכדור נופל, על הקבוצה להתחיל מחדש מאותה הנקודה. הווריאציות השונות מוסיפות עניין ואתגר, ויוצרות תחושת הישג כאשר הקבוצה מצליחה לנווט את הכדור הפורח מבלי להפיל אותו.


אנשים משחקים במשחק גיבוש

 

הכוח של משחקי ODT – יותר מסתם משחק

במהלך השנים בהן אני מנחה סדנאות גיבוש בשיטת ODT, ראיתי איך משחקים פשוטים מסוגלים לשנות דינמיקה קבוצתית בצורה מיידית. מה שקורה בחוץ, בין השבילים והעצים, לא נשאר בחוץ – זה מתורגם אחר כך ליחסים טובים יותר גם במשרד, גם בחיים האישיים.

ODT מתבסס על השילוב בין תנועה, אתגר מנטלי ועבודה בצוות. המשחקים הללו הם כמו מראה קטנה לקבוצה: איך הם פועלים יחד, מי יוזם, מי עוזר ברגעי לחץ ומי משפר את הדינמיקה הכללית. באחת מהסדנאות האחרונות שלי, זכיתי לראות איך צוות של מנהלים שלא הפסיק להתווכח על כל פיפס הצליח לעבוד יחד במשחק מסביב לעולם, כאשר המטרה הייתה משותפת ולאו דווקא ניצחון אישי.

 

תובנות לחיים דרך משחק

בסופו של דבר, מה שאנחנו לומדים דרך משחקים הוא הרבה יותר מאיך לנצח או איך להקיף את העולם ב-80 שניות. המשחקים הללו הם מראה שמשקפת את הדרך שבה אנחנו מתמודדים עם אתגרים, איך אנחנו מתקשרים עם אחרים, ואיך אנחנו יכולים להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמנו בתוך קבוצה.

החיים הם כמו מסלול מרוצים, נכון, אבל כמו במשחק מסביב לעולם, לפעמים עדיף לרוץ יחד, לא לבד. האתגר האמיתי הוא לא רק לעבור את המסלול, אלא גם להסתכל אחורה ולראות מי רץ לידך, מי עזר לך ומי זקוק לעזרה שלך. בסופו של דבר, זה לא רק המטרה שנחשבת, אלא הדרך – והאנשים שהולכים איתך בה.

 

סיכום: המסע המשותף

בעולם שבו כל אחד עסוק בריצה אל היעד הבא, אנחנו שוכחים לפעמים לעצור ולחשוב על החיבור האנושי. דרך המשחקים שאני מפתח בסדנאות הגיבוש של חברת יוניטי, אני מגלה שוב ושוב עד כמה חשוב לשחק – ולא רק כדי לנצח, אלא כדי להתחבר.


אם אתם רוצים לגלות עוד רעיונות למשחקי גיבוש ולהמשיך ללמוד איך לחזק את הקשרים בקבוצה שלכם, אני מזמין אתכם לעקוב אחרי יוניטי – לא רק בשביל משחקים, אלא בשביל עוד דרכים יצירתיות לחבר בין אנשים ולבנות צוותים מנצחים.

 

 

גל פליקסברודט


גל פליקסברודט

מנחה ODT לסדנאות גיבוש ומשחקולוג לתהליכים חברתיים משנת 2010.




מעוניינים להזמין מאיתנו פעילות/סדנא?


12 צפיות

רוצים להתעדכן במאמרים חדשים? הצטרפו עכשיו לרשימת התפוצה של יוניטי

bottom of page