top of page
1611233066456%20(1)_edited.png

הבלוג
של יוניטי

050-9890720

לוגו חדש.png
Writer's pictureגל פליקסברודט

מעגל המבט: משחק מקרב שיראה לכם איך מבט אחד יכול לחבר בין אנשים

קחו רגע לעצור ולהביט בעיניים

בואו נדבר רגע על משהו שאנחנו לוקחים כמובן מאליו ביום יום – קשר עין. כולנו יודעים איך זה מרגיש כשמישהו באמת מסתכל עלינו, וכמה עוצמה יש בזה. אבל מה אם היינו משתמשים בזה ככלי לחיבור עמוק יותר בין אנשים? אז שלום, אני גל פליקסברודט, משחקולוג לתהליכים חברתיים. בעשור האחרון אני עוסק ביצירת תהליכים של גיבוש וחיבור באמצעות משחקים, בעיקר במסגרת ה-ODT. וזה לא משנה אם זה במשפחה, בעבודה או בקבוצות חברתיות – אני מאמין שלמשחק יש את הכוח לפתוח דלתות שאנחנו אפילו לא יודעים שהן קיימות. הפעם אני רוצה להציג לכם משחק פשוט אבל עם אפקט מדהים – "מעגל המבט". נשמע פשוט? חכו, תראו מה זה יכול לעשות לחיבור בין אנשים.


מעגל המבט: כשמבט אחד שווה אלף מילים

אז מה אנחנו עושים פה בעצם? זה מאוד פשוט: במעגל המבט כל מה שצריך זה זוג עיניים, משתתף מולך, ו... טיימר. כל אחד מהמשתתפים בוחר פרטנר במעגל ומתחיל לייצר איתו קשר עין. 30 שניות. זה לא נשמע הרבה, אבל כשאתה מסתכל למישהו בעיניים כל כך הרבה זמן, משהו משתנה. אתה עובר למקום עמוק יותר, קצה המחשבות היומיומיות מתפנה, ונשארת רק הנוכחות של שני אנשים שבאמת נמצאים שם, אחד מול השני.

למה זה חשוב? כי אנחנו חיים בעולם שבו כל כך קל להסיח את הדעת. אנחנו מחליפים בין מסכים לשיחות שטחיות, ומרבית הזמן אנחנו לא באמת נוכחים אחד עבור השני. יצירת קשר עין מתמשך, במיוחד במסגרת משחקית ומבדרת, מאפשרת לנו להאט, לנשום, ולהביט בעיניים. יש בזה משהו נורא משחרר.


איך זה עובד? הוראות המשחק

כל משתתף עומד במעגל ומבלי לדבר בוחר פרטנר. ברגע שניתנת האות, יוצרים קשר עין למשך 30 שניות. כן, ללא מילים. רק עיניים. במהלך הזמן הזה, המשתתפים מתבקשים פשוט להרגיש ולהתבונן אחד בשני.

המשחק מתנהל בכמה סבבים, ובכל פעם מחליפים פרטנר. כל סבב מוסיף עוד רובד של עומק ופתיחות, במיוחד כשמתחילים להכיר יותר ויותר אנשים במעגל דרך העיניים בלבד.

וכדי להפוך את זה למעניין יותר: אחרי כל סבב של 30 שניות, המשתתפים צריכים להחליף מקום עם הפרטנר שלהם מבלי לנתק את קשר העין. תאמינו לי, זה רגע מצחיק ומאתגר, כי איך תעשו את זה מבלי ליפול על הדרך?


חשיבות המשחק – כי חיבור אמיתי נבנה דרך נוכחות

המשחק הזה לא נועד רק כדי להעביר את הזמן. יש לו מטרה חינוכית וחברתית ברורה: לחזק את הקשרים הבין-אישיים בין המשתתפים. קשר עין ממושך דורש נוכחות מלאה, והוא כלי משמעותי לחיזוק האמון והפתיחות. ברגע שאתה מביט למישהו בעיניים במשך זמן כזה, כל המחיצות יורדות – אין לאן לברוח. אתה באמת שם, והאדם מולך גם שם.

בנוסף, זה עוזר להתמודד עם אי-נוחות. כי בואו נודה בזה, לא כולנו מרגישים בנוח להסתכל למישהו בעיניים יותר מכמה שניות. המשחק הזה מאלץ אותנו לצאת מהאזור הנוח ולהתמודד עם החוויה, כשבסופו של דבר יוצאים ממנו עם תחושת הישג.


קשר עין

יתרונות מעגל המבט: היכרות עמוקה ותקשורת בלתי מילולית

מעגל המבט הוא לא סתם משחק – הוא דרך לעומק. המשתתפים לומדים להכיר אחד את השני בצורה אחרת, מעבר לשיחות או מחוות רגילות. הם מרגישים את האנרגיה, את הנוכחות, את מה שבדרך כלל עובר מתחת לרדאר.

בנוסף, המשחק משפר את התקשורת הבלתי מילולית שלנו – שזה משהו שמאוד קשה למדוד אבל קל להרגיש. כמה פעמים מצאתם את עצמכם מסבירים משהו בלי מילים בכלל? זה בדיוק זה. דרך המבט, אפשר להביע כל כך הרבה, והמבט הופך להיות שפה בפני עצמה.


אתגר נוסף: עיניים שלא ממצמצות

אחד האתגרים המעניינים במשחק הוא להחזיק קשר עין גם במצבים פיזיים משעשעים. אם החלטתם לנסות את גרסת האתגר, תוסיפו משימה: אחרי 30 שניות של מבט מתמשך, על המשתתפים להחליף מקום במעגל מבלי לנתק את קשר העין. זה יגרום להרבה צחוק, בלבולים וכמובן גם לשבירת הקרח בצורה הטבעית והמשחקית ביותר.


סיכום: מבט אחד קטן, חיבור גדול

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים דרך פשוטה אבל עוצמתית לחבר בין אנשים, תזכרו את "מעגל המבט". זה לא דורש הרבה – רק טיימר, כמה אנשים ומוכנות להסתכל באמת. המשחק הזה מדגים איך פעולה אחת קטנה יכולה להוביל לתחושת קרבה אמיתית, לא משנה איפה אנחנו נמצאים. ומעבר לכך, זה פשוט כיף. רוצים ללמוד עוד על משחקי גיבוש ואיך להשתמש בהם כדי לחזק את הקשרים בין אנשים? תעקבו אחרי התכנים שלי, כי יש עוד המון רעיונות משמחים ומקרבים בדרך.


 

גל פליקסברודט

מנחה ODT לסדנאות גיבוש ומשחקולוג לתהליכים חברתיים משנת 2010.

מעוניינים להזמין מאיתנו פעילות/סדנא?


2 views